به روز رسانی شده در : سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ | ارسال مطلب
مهم ترین عناوین :
باستان
۱۴۰۱/۱۱/۱۸
ابوالفضل فدائی
6007 بازدید

در دهه ۵۰، اما هنوز پوشیدن یونیفرم و لباس‌های یکسان برای مدرسه رواج نیافته بود و هرکسی آزاد بود لباسی که خودش دوست داشت را بپوشد. البته محدودیت‌هایی هم وجود داشت و آن‌ها را برای پوشیدن هر مدل لباسی آزاد نمی‌گذاشت.

سرای تاریخ : در دهه ۵۰، اما هنوز پوشیدن یونیفرم و لباس‌های یکسان برای مدرسه رواج نیافته بود و هرکسی آزاد بود لباسی که خودش دوست داشت را بپوشد. البته محدودیت‌هایی هم وجود داشت و آن‌ها را برای پوشیدن هر مدل لباسی آزاد نمی‌گذاشت.

لباس‌های یک شکل و همرنگ، مقنعه‌های یکسان و کوله پشتی‌هایی که این روز‌ها اغلب مشابه هم هستند. این ۳ مورد شاید اصلی‌ترین ویژگی‌های گروهی از دانش‌آموزانِ در حال بازگشت از مدرسه باشند.در دهه ۵۰، اما هنوز پوشیدن یونیفرم و لباس‌های یکسان برای مدرسه رواج نیافته بود و هرکسی آزاد بود لباسی که خودش دوست داشت را بپوشد. البته محدودیت‌هایی هم وجود داشت و آن‌ها را برای پوشیدن هر مدل لباسی آزاد نمی‌گذاشت. در این مطلب نگاهی جزئی‌تر داشته‌ایم به تصویری از دانش‌آموزان سال ۵۵ که در حال بازگشت از مدرسه هستند. با ما همراه باشید.

تفاوت‌ها، اصلی‌ترین دلیل جذابیت تصویر

شاید پوشیدن یونیفرم‌های یکسان مزایای بسیار زیادی داشته باشد، اما باید بپذیریم که اصلی‌ترین علت زیبایی این تصویر، تفاوت‌های دانش‌آموزان با یکدیگر است. برخی از دانش‌آموزان را با کت و دامن می‌بینید در حالی که برخی دیگر چادر‌های گلدار به سر کرده‌اند. چادر‌های گلداری که احتمالا این روز‌ها کمتر در خیابان روی سر کسی می‌بینید. نکته جالب اینجاست که حتی چادر‌های گلدار داخل تصویر هم یکسان نیستند و شکل گل‌هایشان متفاوت از یکدیگر است.

کفش‌های لژدار؛ ترند مهم دهه ۵۰

به تصویر دقت کنید. پای چند نفر از دانش آموزان کفش کتانی می‌بینید؟ بر خلاف این روز‌ها که بسیاری از دانش‌آموزان کفش‌های کتانی را برای مدرسه انتخاب می‌کنند، دانش‌آموزان دهه ۵۰ با پوشیدن کتانی غریبه بودند. کفش‌های پاشنه لژدار در آن سال‌ها به شدت ترند و پرطرفدار بودند. این مدل کفش‌ها معمولا پاشنه راحتی دارند و علاوه بر راحتی به نوعی پاشنه‌دار هم حساب می‌شدند و دختران آن روز‌ها هم کشته مرده کفش‌های پاشنه‌دار بودند. کفش‌هایی که حتی شده چند سانت آن‌ها را بلندتر نشان میداد و فکر می‌کردند اگر بلندتر دیده شوند شیک‌تر و جذاب‌ترند.

جوراب‌های سفید بلند

همانطور که پیش‌تر هم اشاره کردیم دانش‌آموزان آن روز‌ها اگرچه آزادی پوشیدن لباس‌های مختلف را داشتند، اما هر لباسی را هم نمی‌توانستند بپوشند. یکی از قوانین پوششی دانش‌آموزان در آن روز‌ها این بود که اگردانش‌آموزان می‌خواستند به جای شلوار دامن بپوشند، باید دامن را با جوراب شلواری و یا جوراب‌های بلند می‌پوشیدند. در این تصویر هم می‌بینید که تعدادی از دانش‌آموزان دامن‌های کوتاهشان را با جورا سفید تا نزدیکی زانو ست کرده‌اند.(بیشتر بخوانید :نخستین مدرسه دخترانه در ایران)

از مردان داخل تصویر غافل نشویم!

تا اینجای مطلب نگاهی جزئی‌تر به لباس‌های دختران مدرسه‌ای در راه برگشت از مدرسه داشتیم، اما بیایید از دو آقا پسری که داخل تصویر دیده می‌شوند و استایل خاصشان غافل نشویم. هرچقدر این روز‌ها مردم به سمت لباس‌های کژوال و راحت برای استایل روزمره‌شان سوق پیدا کرده‌اند، در دهه پنجاه بسیاری از مردان با کت و شلوار در خیابان دیده می‌شدند. البته مدل و فرم کت و شلوار‌ها طوری بودند که چندان هم رسمی به نظر نمی‌رسیدند.

شلوار‌های دمپا از پرطرفدارترین آیتم‌های استایل آقایان در دهه ۵۰ به حساب می‌آمد. کت و شلوار‌های ست هم معمولا شلوار دمپا داشتند. همین موضوع هم استایل آنان را کمی تا قسمتی به استایل روزمره نزدیک میکرد. به آقایی که با عینک و مو‌های نسبتا بلندش پشت دختران دبیرستانی ایستاده، نگاه کنید.

احتمالا پدر یا پدربزرگ شما هم تصویری مشابه این با همین مدل عینک و این مدل مو در آلبومش دارد. برخلاف این روز‌ها که مدل مو‌های مختلفی برای آقایان وجود دارد، در دهه‌های گذشته اکثر مردان را با مدل مو‌های مشابه می‌دیدیم. مگر اینکه مردی کچل بود و نمی‌توانست این مدل مو را پیاده‌سازی کند!

پوشش و لباس دختر مدرسه‌ای‌های قبلِ از انقلاب


منبع
برترین ها
https://sarayetarikh.ir/?p=7633
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سرای تاریخ در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
نظرات و تجربیات شما

0 دیدگاه برای “پوشش و لباس دختر مدرسه‌ای‌های دهه ۵۰

دیدگاه شما

ابتدا وارد شوید تا بتوانید دیدگاهی ارسال کنید

1 / 10
داستان گنج‌های گمشده هیتلر
داستان گنج‌های گمشده هیتلر
2 / 10
کارنامه تحصیلی احمدشاه قاجار؛ تاریخ ۶؟
کارنامه تحصیلی احمدشاه قاجار؛ تاریخ ۶؟
3 / 10
نامه دختر رضا خان به امام خمینی
نامه دختر رضا خان به امام خمینی
4 / 10
ایل ارکوازی؛ یکی از ایلات بزرگ ایران
ایل ارکوازی؛ یکی از ایلات بزرگ ایران
5 / 10
ایل ملکشاهی سرحدداران ایران زمین
ایل ملکشاهی سرحدداران ایران زمین
6 / 10
پوشش و لباس دختر مدرسه‌ای‌های قبلِ از انقلاب
پوشش و لباس دختر مدرسه‌ای‌های دهه ۵۰
7 / 10
این دبیرستان معروف یادگار دو پدر است برای دو پسر کشته‌شده
این دبیرستان معروف یادگار دو پدر است برای دو پسر کشته‌شده | مدرسه فیروزبهرام
8 / 10
علت فرار مظفرالدین شاه از کاخ دارآباد|زندگینامه
علت فرار مظفرالدین شاه از کاخ دارآباد|زندگینامه
9 / 10
عکس های قدیمی خیابان‌های برفی تهران در دهه ۵۰
عکس های قدیمی خیابان‌های برفی تهران در دهه ۵۰
10 / 10
کشف سازه‌ای،قدیمی‌تر از کاخ گلستان
کشف سازه‌ای،قدیمی‌تر از کاخ گلستان

آخرین مطالب
به قلم ابوالفضل فدائی